Mnogi od nas tijekom zime imaju problema sa suhom i perutavom kožom

Mnogi od nas tijekom zime imaju problema sa suhom i perutavom kožom. Boravak na svježem hladnom zraku i zimskom suncu pogoduje našem zdravlju, no niske temperature, boravak u zatvorenim prostorima te hladan vjetar mogu oštetiti našu kožu. Vrlo je bitno nakon umivanja, tuširanja ili pranja ruku, nahraniti svoju kožu, osobito zimi. Vodom ispiremo prirodna ulja koja pomažu koži u zadržavanju vlage i štite je od negativnih vanjskih utjecaja. Proizvodi koji se preporučuju zimi su nešto bogatije teksture, poput ulja koji će nahraniti suhu kožu.

Zimi je bitno nanositi hranjivu kremu prije spavanja za revitalizaciju ili za sprečavanje suhe kože. Pritom nemojmo zaboraviti na njegu ruku i stopala bogatijom kremom ili mašću za njegu ispucale i suhe kože.

Tijekom zime koža može biti osjetljivija na agresivne sastojke koji se često nalaze u proizvodima za njegu lica. Probaj pojednostaviti svoju rutinu njege kože i izbaci sve proizvode koji ti nisu potrebni. Vruće kupke i tuširanja vrućom vodom te agresivni pilinzi nisu preporučljivi tijekom zime.

 

Vezane vijesti