dr. med., spec. dermatologije i venerologije

Dr. sc. Iva Dediol

Dr. sc. Iva Dediol, dr. med.

Nakon stjecanja diplome doktora medicine 2006. godine,  radi kao znanstveni novak na znanstvenom projektu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH “Psihološki status bolesnika s različitim dermatozama i zloćudnim bolestima kože”,

S temom „Kvaliteta života i psihijatrijski komorbiditet u dermatoveneroloških bolesnika“ 2017. godine obranila je doktorat na poslijediplomskom doktorskom studiju Biomedicina i zdravstvo Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Zaposlena na Klinici za kožne i spolne bolesti KBC Sestre milosrdnice.

Sudjeluje kao glavni istraživač znanstvenih studija u području psorijaze, a ujedno je i voditelj Škole atopije – edukativnog programa za roditelje i djecu oboljelu od atopijskog dermatitisa u Klinici za kožne i spolne bolesti KBC Sestre milosrdnice.

Bila je predavač na nekoliko međunarodnih i nacionalnih znanstvenih skupova te je objavila brojne znanstvene članke i sažetke kao autor i koautor u znanstvenim časopisima i knjigama sažetaka. Također je autor poglavlja u knjigama.

Član je brojnih društava uključujući Europsku akademiju za dermatologiju i venerologiju, Europsko društvo za pedijatrijsku dermatologiju, Udruženje žena u dermatologiji i Hrvatskog dermatovenerološkog društva. Pohađala je brojne međunarodne i nacionalne tečajeve iz područja dermatoskopije, dječje dermatovenerologije i psorijaze. Primila je nagrade društava u dermatologiji.

Kontinuirano se stručno usavršava na eminentrnim europskim klinikama specijaliziranima za stanja kože.

Dr. sc. Iva Dediol
Poliklinika Atria Youtube
Odaberite svog liječnika
Profesionalan tim liječnika specijalista te magistara i doktora znanosti
Naš tim čine vrhunski liječnici i sestre koji prate najsuvremenije trendove, kontinuirano se stručno usavršavaju i ulažu u razvoj naše poliklinike kako bi pacijentima ponudili samo najefikasnije i najnaprednije metode dijagnostike, liječenja i prevencije.