Genetsko testiranje na alopeciju

Znate li što je alopecija?

Alopecija je gubitak vlasi, kako u vlasištu tako i na ostalim dijelovima tijela. Češće se susrećemo sa gubitkom kose u vlasištu, u odnosu na druge lokalizacije.

Alopecija je multifaktorijalno stanje, određeno genetikom, ali i vanjskim čimbenicima. Neugodna je pojava koja stvara zabrinutost kod ljudi iz psiholoških i estetskih  razloga. Terapijski je vrlo izazovna.

Svaka osoba na dnevnoj bazi gubi oko 100 vlasi kose i to se smatra fiziološkim. Ako opadanje postane veće, a kosa ne nastavi rasti, to je zdravstveni problem.

Alopecija se dijeli na žarišnu i difuznu te prema zaostajanju ožiljka ili ne. Ožiljkastu alopeciju označava aktivno uništenje dlačnog folikula. Ono se nepopravljivo oštećuje i mijenja vezivom. Neožiljkasta alopecija je reverzibilna, te folikul nije trajno oštećen.

Mogući uzroci alopecije su: određeni lijekovi, doticaj s otrovima, zračenjem, stres, kronične bolesti (npr. anemija), autoimune bolesti, hipotireoza, hormonalni poremećaji, različite dermatoze, psihički poremećaji.

Da bi je uspješno liječili potrebno je odrediti uzrok alopecije. Ponekad se ni ne otkrije uzrok, ali medicina je stalno u traženju pomoćnih sredstava za otkrivanje uzroka alopecije.

U tu svrhu nastao je i TrichoTest ™.

TrichoTest ™ je inovativni genetski test koji liječnicima omogućuje personalizirani pristup liječenju ove bolesti. 

Što se analizira ovim testom?

  • Pune genetske analize
  • 48 genetskih varijacija povezanih s alopecijom, unutar 13 gena
  • Najsuvremenija tehnologija
  • genetski test temeljen na tehnologiji DNA mikromreža
  • Personalizirana rješenja liječenja
  • Visoka preciznost
  • genetička analiza ponovljivosti 99,9%

 

TrichoTest ™ analizira genetske čimbenike i druge relevantne karakteristike - vanjske čimbenike dobivene anamnezom pacijenta. Ovaj proces pruža potpuno razumijevanje čimbenika razvoja alopecije, a liječnicima omogućuje personalizirani pristup liječenju.